Select your Top Menu from wp menus

Executivul a numit în funcţie mai mulţi ambasadori şi demnitari

Guvernul a aprobat, o serie de hotărîri cu privire la eliberarea şi numirea în funcţii a ambasadorilor Republicii Moldova în alte ţări, precum şi a persoanelor care vor deţine funcţii de demnitate publică, informează MOLDPRES citînd Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

În context, a fost acceptată numirea lui Vasile Bumacov în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Japonia, a lui Ştefan Gorda în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Bulgaria, a Ingăi Ionesii în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Estonia, a lui Iurie Reniţă în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei, a lui Dumitru Socolan în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Portugheză, a lui Oleg Ţulea în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Ungaria, a lui Gheorghe Leucă în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, a lui Vitalie Rusu în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Cehă şi a lui Tudor Ulianovschi în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană cu sediul la Geneva, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lîngă oficiul ONU la Geneva.

Totodată, Victor Moraru a fost rechemat din funcţia de Ambasador, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lîngă Oficiul ONU la Geneva, precum şi prin cumul de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Confederaţia Elveţiană.

De asemenea, Guvernul l-a numit pe Tudor Copaci în funcţia de Secretar general al Guvernului şi pe Valentin Guznac în funcţia de Secretar general adjunct al Guvernului, acceptînd cererile de demisie din funcţiile respective, depuse de Serghei Palihovici şi Sergiu Ceauş.

Pavel Filip a prezentat echipa Consilierilor principali de Stat ai Prim-ministrului, care va fi condusă de Violeta Văsa. Din componenţa acesteia vor face parte Viorelia Moldovan-Bătrînac, Stela Nistor, Lilia Palii, Mihai Godea şi Ion Lupan.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/executivul-a-numit-in-functie-mai-multi-ambasadori-si-demnitari/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19