Select your Top Menu from wp menus

“Evoluţia” lui Shor: de la declaraţii că NU FACE POLITICĂ la un partid numit în cinstea sa

Mai multe media din capitală citează astăzi o declaraţie a primarului de Orhei, Ilan Shor, transmisă prin intermediul avocaţilor şi citită de purtătoarea sa de cuvânt Alina Şargu, prin care edilul spune că MSPR Ravnopravie va fi redenumită în Partidul Şor. Gestul este explicat prin faptul că în Moldova partidele se identifică cu conducătorii săi, iar decizia a fost luată la recentul Congres al Ravnopravie, desfăşurat la Orhei.

Ilan Shor a devenit preşedinte al Ravnopravie în luna iunie curent, cu doar câteva zile înainte de a fi arestat. Asta, după ce iarna trecută declara, în cadrul unei şedinţe a Consiliului orăşenesc (CO) Orhei, că nu se ocupă de politică. Reiterând astfel declaraţia din cadrul şedinţei de constituire a CO Orhei, când se anunţa că fracţiunea „Pentru Orhei”, în care s-au adunat 13 consilieri Ravnopravie şi unul socialist, se declară apolitică.

Congresul Ravnopravie care a avut loc zilele treczte şi la care se spune că a fost luată decizia privind schimbarea denumirii partidului, nu a fost prietenos presei independente. Jurnalistului jurnalistului  publicaţiei regionale Cuvîntul i-a fost interzis accesul în sala unde s-au adunat membrii formaţiunii, chiar dacă sala se afla în incinta Primăriei Orhei şi aparţine Consiliului Raional.

Primarul de Orhei, Ilan Shorm se află în arest de la sfârşitul luni iunie curent . El este acuzat de evaziune fiscal şi spălarea a 5 miliarde de lei prin băncile pe care le conducea, dosarul fiind transmis în instranţa de judecată. Acesta respinge acuzaţiile care I se aduc.

Ilan Shor mai este acuzat încă din 2014 de neglijenţă în serviciu pentru perioada când conducea Banca de Economii, dar şi aceste acuzaţii sunt repsinse de edil.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/evolutia-lui-shor-de-la-declaratii-ca-nu-face-politica-la-un-partid-numit-in-cinstea-sa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19