Select your Top Menu from wp menus

Eurovision 2012. Armenia, sancţionată pentru că a ameninţat cu boicotarea

Armenia, ţara care a ameninţat cu boicotarea concursului Eurovision de anul acesta, va fi amendată şi obligată să plătească taxa de participare, scrie Pravda, citata de gandul.info si hotnews.md.

European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa şi organizatorul competiţiei, nu a făcut încă publică valoarea amenzii pe care Armenia va fi nevoită să o plătească.

Deşi retrasă din concurs, televiziunea publică din Armenia va fi obligată să difuzeze în direct şi fără întreruperi competiţia desfăşurată între 22 şi 24 mai. Dacă va refuza acest lucru, ţara va pierde dreptul de a mai participa la ediţia din 2013 a competiţiei muzicale.

Oficialii EBU au declarat că decizia de amendare a Armeniei a fost luată respectând regulamentul concursului.

În luna martie a acestui an, statul din Caucaz a refuzat participarea la ediţia din 2012 a Eurovisionului, pe motiv că finala se va desfăşura la Baku, în Azerbaijan, ţară cu care Armenia se află în conflict.

În februarie, un grup format din 20 de cântăreţi armeni cerea într-o scrisoare deschisă boicotarea concursului, printre aceştia aflându-se şi trei foşti participanţi la Eurovision.

Armenia şi Azerbaidjanul îşi dispută de câţiva ani controlul asupra provinciei Nagorno-Karabah, o regiune separatistă din Azerbaidjan populată în majoritate de armeni. Ataşată la Azerbaidjan în timpul epocii sovietice, această regiune şi-a proclamat independenţa, nerecunoscută de comunitatea internaţională, după un război care a făcut circa 30.000 de morţi şi sute de mii de refugiaţi între 1988 şi 1994.

sursa: hotnews.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/eurovision-2012-armenia-sanctionata-pentru-ca-a-amenintat-cu-boicotarea/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19