Select your Top Menu from wp menus

Europarlamentar: „Cu domnul Șor nu s-au discutat subiecte […] S-a făcut doar schimb de contacte”

Deputatul din Parlamentul European, Bas Belder, spune că nu a discutat cu Ilan Șor subiecte și că a avut cu acesta doar un schimb de contacte.

Precizarea a fost făcută drept răspuns la solicitarea Radio Orhei. Asta, după ce Partidul „Șor” a anunţat că liderul acestei formaţiuni politice şi primarul de Orhei, Ilan Șor, s-a întâlnit cu 20 de europarlamentari şi, în cadrul discuțiilor, a abordat diverse probleme şi chestiuni. Printre acestea – despre furtul miliardului, dosarele în care este investigat, abuzurile la care este supus, problema antisemitismului în R.Moldova şi altele. În comunicatul Partidului „Șor” se menţiona că europarlamentarii “s-au arătat îngrijorați de constrângerile și încălcările sesizate  în raport cu Ilan Șor, exprimând  sprijinul și suportul în asigurarea unui proces echitabil”.

Bas Belder, unul dintre europarlamentarii care este surprins în fotografiile anexate la comunicat, susţine însă că a avut Ilan Șor doar o scurtă întâlnire, când s-a făcut un schimb de date de contact.

În răspunsul oferit Radio Orhei de biroul oficialului european se spune că ” Dl Belder s-a întâlnit cu dl Șor pentru scurt timp, la solicitarea unui membru al Parlamentului European. Nu au discutat probleme, ci au schimbat doar date de contact.” În răspuns se mai menţionează că “Dl Belder a vizitat Moldova de mai multe ori și a sprijinit fundațiile creștine care desfășoară proiecte sociale, inclusiv la Orhei. Dl Belder a contribuit la dezbaterea plenară asupra Moldovei în timpul ultimei sesiuni a Parlamentului de la Strasbourg (2-5 octombrie).”

Amintim că în cadrul acestei sesiuni, mai mulţi europarlamentari şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia din R.Moldova. Prin critici dure la adresa puterii de la Chişinău şi propuneri de a suspenda acordarea sprijinului macrofinanciar, din cauza necombaterii corupției, introducerii votului mixt și nerecuperării miliardului furat, s-au remarcat îndeosebi deputaţii din Partidul Popular European (PPE), condus de Joseph Doul.

Liderul acestui partid a reacţionat şi după difuzarea comunicatului Partidului „Șor”, în care era relevat faptul că Șor s-a întâlnit la Strasbourg cu europarlamentari din PPE. Joseph Doul a declarat că PPE nu are nimic cu Șor şi cu partidul acestuia şi a calificat apariţia lui Șor în Parlamentul European drept o provocare, menită să discrediteze PPE care are o atitudine intransigentă faţă de cei care conduc în prezent R.Moldova.

Doul a mai anunţat că va cere explicaţii de la europarlamentarul [Fulvio] Martusciello, care s-a implicat în organizarea întâlnirilor lui Șor în Parlamentul European şi a subliniat că Martusciello nu reprezintă nici conducerea PPE, și nici poziția PPE cu privire la Moldova, ci doar interesele lui personale.

Ilan Șor nu a întârziat să comenteze declaraţiile lui Joseph Doul, învinuindu-l pe liderul popularilor europeni de totalitarism în cadrul formaţiunii pe care o conduce. În postarea de pe reţelele de socializare, Șor spune că Doul este „obligat să cunoască” despre prezumţia nevinovăţiei şi l-a invitat  pe acesta la o discuţie “față în față”, pentru a-l convinge de nevinovăţia sa.

Joseph Doul consideră că După ce justiția din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani și fraudă bancară, Ilan Șor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/europarlamentar-cu-domnul-sor-nu-s-au-discutat-subiecte-s-a-facut-doar-schimb-de-contacte/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19