Select your Top Menu from wp menus

Europa şi SUA nemulţumite de tergiversarea procesului de judecată în dosarul televiziunii NIT

Într-o postare pe site-ul de microblogging Twitter, comisarul european pentru extindere al Uniunii Europene Štefan Füle a afirmat că tergiversarea în justiția moldoveană a dosarului televiziunii NIT ridică semne de întrebare. Informația a fost făcută publică de ambasadorul Uniunii Europene Dirk Schuebel într-un interviu acordat Europei Libere.. Štefan Füle și-a exprimat îngrijorarea și cu privire la faptul că a fost refuzată a doua oară ce

Cererea de licență pentru televiziune prin cablu portalului Moldnews.
Şi ambasada SUA a emis un comunicat în care îşi exprimă îngrijorarea privind tergiversarea continuă în luarea unei decizii în privința NIT.
„Amânarea din 28 ianuarie este cea mai recentă din numeroasele amânări pe acest caz, care durează încă din aprilie anul trecut. Este de datoria autorităților din Moldova de a asigura integritatea procesului juridic, care presupune o soluţionare corectă și rapidă a cazurilor legale”, se spune în declarație.

Totodată, Ambasada SUA atrage atenția și asupra cererii Moldnews de obținere a licenței.

„Respingerea repetată de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului a cererii Moldnews de obţinere a licenței ridică semne de întrebare suplimentare cu privire la situaţia mass-media din Republica Moldova. Credem ferm că un mediu sănătos al mass media presupune reflectarea unei diversităţi de opinii și viziuni, și permite să fie auzite şi vocile opoziției. Este important ca autoritățile să aplice aceleași standarde faţă de toţi radiodifuzorii din Moldova în mod egal. Sperăm ca ambele cazuri să fie rezolvate în mod echitabil și fără întârzieri”, se mai spune în declarația Ambasadei SUA.

Schuebel a spus pentru Europa Liberă că o nouă amânare a deciziei a Curții de Pel în cazul NIT, care urmează să fie luată pe 11 februarie nu ar avea nici o justificare.