Select your Top Menu from wp menus

Europa Libera: RAPORT FEM 2014. Judecatorii, procurorii si politistii din Republica Moldova, cei mai CORUPTI din lume

Justitia din Republica Moldova este cea mai corupta din lume, potrivit Raportului Competitivitatii Globale, realizat anul acesta de Forumul Economic Mondial. Republicii Moldova i-a revenit ultimul loc, 144, în clasamentul tarilor lumii privind coruptia în sistemul judecatoresc. Studiul arata ca, „platile ilegale si mita pentru obtinerea hotararilor judecatoresti favorabile” fac parte din cutumele moldovenesti, relateaza Europa Libera.
Expertii constata la unison ca politicul influenteaza fara scrupule sistemul juridic din Republica Moldova, iar coruptia ramane o problema majora, dovada fiind Indicele Perceperii Coruptiei, evaluat de Transparency International, care nu atesta progrese majore. In 2013, pe fundalul crizei in alianta de guvernare, au fost pornite mai multe dosare de rezonanta pe fapte de coruptie impotriva unor demnitari.

Insa, au ramas fara finalitate deoarece, potrivit societatii civile, acestea au vizat sensibilitati politice.Reforma Procuraturii este tergiversata fara a se prezenta opiniei publice justificari credibile, macar de ochii lumii. Intre timp se dau lupte de culise intre conceptii divergente ale caror miza este pastrarea unor parghii de control a procurorilor.Reformarea politiei, prezentata drept o istorie de succes, nu a condus inca la schimbarea perceptiei pe care au contat autorii reformei. 35 la suta dintre cetatenii moldoveni nu au deloc incredere in politie, arata Barometrul de Opinie Publica din aprilie anul acesta. Oamenii si-au pierdut increderea in politie din cauza nivelului de coruptie.

sursa: inprofunzime.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/europa-libera-raport-fem-2014-judecatorii-procurorii-si-politistii-din-republica-moldova-cei-mai-corupti-din-lume/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19