Select your Top Menu from wp menus

Europa Liberă: Ex-directorul Băncii de Economii are un nou dosar penal

Fostul director al Băncii de Economii, Grigore Gacichevici, are un nou dosar penal, pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Procurorii spun că ar fi aprobat un credit neperformant de 2,5 de milioane de lei. În primul dosar figura un credit mult mai mare. Pedeapsa maximă pentru asemenea delicte este 15 ani de închisoare. Gacichevici este cercetat în stare de libertate, dar are interdicție de a părăsi Chișinăul, scrie Europa Liberă.
Pe de altă parte potrivit Adevărul , mai mulţi specialişti susţin că va fi dificil de demonstrat vinovăţia lui Gacichevici şi altor persoane care au activat în cadrul BEM, pentru că în legislaţia din domeniu nu spune clar ce înseamnă politică de creditare incorectă sau frauduloasă.
O ciornă a unui raport FMI prezentat săptămâna trecută spune că Banca de Economii ar putea intra în faliment în luna martie şi că deşi mai multe persoane au fost demise sau au plecat de la BEM, în această instituţie au rămas înca persoane care ar fi facilitat acordarea unor credite dubioase.