Select your Top Menu from wp menus

Europa a făcut sărbătoare la Chișinău

Ziua Europei a fost serbată cu fast sâmbătă, 12 mai, la Chișinău. Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală a devenit pentru o zi un mare „sat european”, în care misiunile diplomatice şi-au demonstrat cultura, tradiţiile şi bucătăria ţărilor europene.

Înainte de a da startul acţiunilor din agenda sărbătorii, oficialii moldoveni – Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Premierul Vlad Filat, Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, au îndemnat cetăţenii să tindă spre valorile europene şi spre realizarea proiectului denumit „integrarea europeană”.

Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, a declarat că Republica Moldova va beneficia de fonduri din partea Uniunii Europene, în pofida crizei financiare cu care se confruntă comunitatea europeană. Sprijinul financiar urmează a fi acordat  pentru ca statul nostru să-şi poată continua şi reconfirma angajamentele de promovare a reformelor începute.

Centrul sărbătorii il constituie  “Satele Europene”, în cadrul cărora sunt organizate dezbateri publice pe teme politice şi economice privind cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Misiunile diplomatice ale ţărilor europene își prezintă obiceiurile, tradiţiile, patrimoniul cultural şi oferă preparate din bucătăria naţională. De asemenea, a fost organizată şi o şcoală de limbi, în care doritorii vor putea să înveţe cuvinte din limbile oficiale ale Uniunii Europene. Sărbătoarea de astăzi va culmina cu un concert în PMAN cu participarea artiştilor autohtoni şi de peste hotare.

sursa: arena.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/europa-facut-sarbatoare-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19