Select your Top Menu from wp menus

FOTO/VIDEO Numele eroului cazut in razboiul de la Nistru, inveşnicit la Orhei

Vineri,  2 martie, in cartierul Nordic al orasului Orhei a avut loc inaugurarea strazii si instalarea placii comemorative care invesnicesc memoria orheianului Valeriu Briceag, cavaler post-mortem al ordinului Stefan cel Mare si Sfant.  

In dimineata  Zilei Memoriei din acest an,   pe un bloc locativ situat  la intersectia strazilor C. Negruzzi si a celei proaspat denumite – Valeriu Briceag ,  a fost instalata o placa comemoratriva pe care  este conturat  chipul lui Valeriu Briceag, politist, care a luptat si a cazut  pentru independenta si integritatea republicii.  Pictorul Anatolie Ersov, care a  realizat placa,  a spus ca a lucrat la ea timp de o săptamână. Arhitectul sef al  orasului , Alexandru Taranu a mentionat  ca aceasta mica strada pe care se afla blocurile claselor primare ale gimnaziului Mihai Eminescu, pana in prezent nu a avut  nici un nume.

La  ceremonia de instalare a placii comemorative au participat  cateva persoane, printre  care :  Emil Briceag, tatal eroului din razboiul de pe Nistrru, presedintele raionului, Ion Stefarta, primarul orasului,  Vitalie Colun, si reprezentanti ai organizatiilor locale  ai  veteranilor razboiului  din 1991-1992.

Pe 2 martie 2012 s-au implinit 20 de ani de la declansarea actiunilor armate pe Nistru.
content/uploads/2012/03/IMG_0004.jpg”>


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/erou-cazut-in-razboiul-de-pe-nistru-invesnicit-in-denumirea-unei-strazi-din-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19