Select your Top Menu from wp menus

Episcopul Marchel, amenințat și filat? „Premierul și agenții săi în rasă vor să-i închidă gura“

Premierul Vlad Filat urmărește un plan pentru a dezbina Biserica Ortodoxă din Moldova și a-l discredita pe Episcopul Marchel, care protestează împotriva legii antidiscriminare. Acuzațiile vin de la un grup de preoți din Eparhia de Bălți și Fălești, care au ieșit cu o declarație în apărarea arhiereului lor.

Preoții văd mâna prim-ministrului în decizia Eparhiei de Centru prin care slujitorii bisericii au fost opriți de la manifestații stradale și polemici politice. Ei spun că Vlad Filat prin „agenții săi în rasă” încearcă să-l preseze pe Episcopul Marchel renunțe la lupta contra minorităților sexuale și „să astupe glasul Bisericii, exact ca în perioada sovietică”.

Mai mult, preoții susțin că Episcopul este urmărit și a primit mai multe mesaje anonime de amenințare cu moartea. „Următorii pași din planul lui Vlad Filat vor fi ponegriri și aberații despre implicarea în politică și pretenții față de scaunul Mitropolitului”, au declarat preoții, la o conferință de presă.

De asemenea, ei au anunțat că nu vor renunța la proteste, pentru că nu fac parte din Eparhia Centru și nu încalcă normele canonice.

Premierul Vlad Filat nu a comentat, deocamdată, acuzațiile.
sursa:adevarul.md