Select your Top Menu from wp menus

Epidemiile de coronavirus ar putea deveni sezoniere, sugerează unii cercetători

În timp ce Covid-19 s-a răspândit pe glob, cele mai mari focare până acum sunt în zone cu sezoane reci și secetoase, spun patru grupuri independente de cercetare din SUA, Australia și China care analizează acum modul în care temperatura și umiditatea afectează coronavirusul care provoacă boala, relatează Wall Street Journal.
Dacă concluziile lor se confirmă, lunile de vară ce vin vor oferi o perioadă de acalmie în regiunile cu climă temperată din Emisfera nordică.
Chiar și așa, mai mulți cercetători prezic că boala va reveni în toamnă, când temperaturile și umiditatea scăzute vor favoriza din nou supraviețuirea și transmiterea noului coronavirus responsabil de COVID-19.
Cele 4 studii sugerează că Covid-19 ar putea deveni o epidemie sezonieră.
”Ar trebui să ne pregătim pentru focare sporadice și anuale la fiecare câțiva ani”, a spus Stephen Kissler, biomatematician la Harvard T.H. Chan School of Public Health, care a fost șeful unei echipe care a dezvoltat simulări pe calculator pentru a studia scenarii privind modul în care epidemia s-ar putea răspândi în următorii cinci ani.
Aceste studii se bazează pe date strânse în timpul primelor șase săptămâni ale epidemiei. Sunt preliminare.
Experții de sănătate publică de la Organizația Mondială a Sănătății și de la Centrele americane pentru prevenirea și controlul bolilor, care nu au fost implicați în studii, spun că este totuși prea devreme pentru a trage concluzii cu privire la comportamentul sezonier al noului coronavirus.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/epidemiile-de-coronavirus-ar-putea-deveni-sezoniere-sugereaza-unii-cercetatori/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19