Select your Top Menu from wp menus

Eliberarea Carnetelor TIR către transportatorii din Moldova va fi deblocată

Eliberarea Carnetelor TIR către transportatorii din Moldova va fi deblocată. Asta după ce astăzi Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Auto din Republica Moldova (AITA) a obţinut din partea Ministerului Justiţiei certificatul de organizaţie necomercială, informează MOLDPRES.

Eliberarea Carnetelor TIR a fost blocată pe 1 iulie curent, de către Uniunea Internaţională de Transport Auto (UITA) la cererea vechiului director al AITA, Vladimir Pindiurin, care refuza să recunoască noua conducere a organizaţiei legitim aleasă în data de 24 aprilie a anului curent.

Potrivit unui comunicat de presă al AITA, certificatul de organizaţie necomercială garantează fiecărui transportator dreptul de a vota organele de conducere interne, validînd o dată cu aceasta şi alegerile din 24 aprilie. Astfel, noua conducere a AITA a reintrat de astăzi în atribuţii.

Noul preşedintele ales al AITA, Grigore Bernavschi, a declarat că a cerut deja Uniunii Internaţionale de Transport Auto să ridice interdicţia eliberării de Certificate TIR pentru Republica Moldova.

Carnetul TIR este un document cu valoare, prin care se garantează achitarea taxelor şi impozitelor vamale în limita sumei de 60 de mii de euro.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/eliberarea-carnetelor-tir-catre-transportatorii-din-moldova-va-fi-deblocata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19