Select your Top Menu from wp menus

Elevii din satul Țînțăreni, raionul Telenești, vor merge la gimnaziu pe un drum modern

Prim-ministrul Iurie Leancă şi Ambasadorul SUA, William Moser, au participat astăzi la inaugurarea căilor de acces spre gimnaziul din satul Ţînţăreni, raionul Teleneşti. Lucrările de construcţie au inclus trotuare moderne, drum de acces de la şosea spre şcoală şi asfaltarea curţii gimnaziului.
Între satele Ţînţăreni şi Codrul Noua fost construit un trotuar de circa 1 800 de metri, pentru a permite deplasarea în siguranţă a celor 49 de copii din Codru Nou, care învaţă la Ţînţăreni. Pînă acum ei se deplasau pe acostament. În total, la gimnaziul din Ţînţăreni studiază 223 de elevi.

Ambasadorul Willian H. Moser a precizat că lucrările de construcţie de la Ţînţăreni sînt adiţionale celor de reabilitare a traseului Sărăteni-Soroca: „Cu trei ani în urmă, acest loc nu arăta nici pe departe cum este astăzi. Azi vedem o localitate modernă. Sînt mîndru că aţi cooperat cu noi, cu poporul american, ca să ducem la bun sfîrşit acest proiect. Am un mesaj pentru elevi – să mergeţi doar pe trotuare. Este pentru siguranţa voastră.”

Potrivit lui Iurie Leancă doar în acest an pentru renovarea drumurilor din intravilan, în 700 de localităţi, au fost alocate 400 de milioane de lei.

Construcţia obiectelor de infrastructură cu impact social pentru comunităţi a fost efectuată în toate cele 14 localităţi amplasate de-a lungul traseului Sărăteni – Soroca, cu scopul de a îmbunătăţi accesul locuitorilor la şcoli, grădiniţe, centre medicale, biblioteci, parcări publice etc. Lungimea totală a drumurilor locale reconstruite de Programul Compact este de circa 14 km, pentru care s-au alocat circa şase milioane de dolari americani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/elevii-din-satul-tintareni-raionul-telenesti-vor-merge-la-gimnaziu-pe-un-drum-modern/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19