Select your Top Menu from wp menus

Elevi şi studenţi organizaţi în grupare criminală la Chişinău

Procuratura Generală anunţă despre reţinerea, în comun cu Direcţia operaţiuni speciale a Inspectoratului General de Poliţie, a unui grup criminal, specializat în comiterea tîlhăriilor.

În urma acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie a fost stabilită cu exactitate ţinta unui vitor atacului tîlhăresc – o familie care locuia într-o casă, situată pe strada Mihai Eminescu din capitală. În decurs de două săptămîni, oamenii legii au organizat ambuscade zilnice în preajma respectivei locuinţe, fiind înregistrate două tentative de pătrundere în casă de către un grup de persoane neidentificate la acel moment.

În seara zilei de 21 octombrie inculpaţii au pătruns în curtea casei sărind gardul, fiind reţinuţi de oamenii legii. Dintre cele 5 persoane reţinute trei erau minori, cu vîrstele cuprinse între 15 şi 17 ani, iar ceilalţi doi maturi, s-au dovedit a fi studenţi.
Sub conducerea procurorilor au fost efectuate percheziţii corporale ale infractorilor reţinuţi, asupra cărora au fost depistate cuţite, un pistol, mănuşi chirurgicale, alte obiecte.

Potrivit datelor acumulate de procurori, activitatea criminală a grupării ar fi fost dirijată de către o persoană care-şi ispăşeşte pedeapsa în unul din penitenciarele republicii, actualmente, fiind întreprinse acţiuni în vederea identificării tuturor celor implicaţi în planificarea comiterii acestei infracţiuni.

Procuratura Generală le-a înaintat celor cinci învinuirea pentru tîlhărie săvîrşită de către un grup criminal, infracţiune pentru care legea penală prevede o pedeapsă de la 10 pînă la 12 ani închisoare.
La demersul procurorilor, doi dintre inculpaţi au fost plasaţi în arest preventiv, iar minorii au fost transmişi sub supravegherea rudelor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/elevi-si-studenti-organizati-in-grupare-criminala-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19