Select your Top Menu from wp menus

Efectul necunoscut al consumului de zahăr – ne face mai proşti. Studiu

Elevii şi studenţii ar trebui să reducă pe cât posibil consumul de zahăr, pentru că un nou studiu, realizat de cercetătorii americani, susţine că ne afectează inteligenţa: şase săptămâni de consum zilnic te pot transforma într-o persoană prostuţă.

Studiul Universităţii din California arată cum o dietă bogată în fructoză încetineşte creierul şi afectează memoria şi învăţarea, dar şi cum acizii graşi din omega-3 pot contracara acest efect, scrie AFP.

Aceştia au hrănit două grupuri de şobolani cu o soluţie de sirop de porumb (ingredient care se găseşte de multe ori în mâncarea procesată), care conţine foarte multă fructoză timp de şase săptămâni. Unul dintre grupuri a primit şi suplimente de acizi graşi de omega-3.

Testul pentru şobolani a constat din traversarea unui labirint complicat pe care îl parcurseseră prima oară înainte de dietă. După şase săptămâni, au fost testaţi din nou.

S-a descoperit că şobolanii care nu primiseră omega-3 au fost mai lenţi şi că nu şi-au amintit uşor traseul.

„Descoperirile noastre arată că ce mănânci afectează felul în care gândeşti. O dietă bogată în fructoză pe termen lung îţi afectează capacitatea de a învăţa şi de a reţine informaţia. Dar acizii graşi din omega-3 te pot ajuta să reduci la minim răul produs, dacă îi incluzi în mesele tale”, susţine unul dintre cercetători,  Fernando Gomez-Pinilla.

Altfel spus, consumul exagerat de zahăr, chiar şi sub formă de fructoză, ar putea afecta capacitatea intelectuală a unei persoane. Descoperirile au fost publicate în ediţia din 15 mai a Journal of Physiology.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/efectul-necunoscut-al-consumului-de-zahar-ne-face-mai-prosti-studiu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19