Select your Top Menu from wp menus

Ediţia de Primăvară a Vernisajului Vinului la Chisinau

20 de vinării din toate regiunile vitivinicole ale Republicii Moldova, inclusiv mici producători, companii consacrate, dar şi unele noi de pe piaţa locală se vor reuni, astăzi, la Chişinău, la Ediţia de Primăvară a Vernisajului Vinului.

Potrivit lui Constantin Sîrghi, preşedintele Asociaţiei producătorilor şi exportatorilor de vinuri din Moldova, ideea de a organiza un Vernisaj al Vinului a apărut din dorinţa de a promova cultura consumului calitativ de vinuri şi de a pune în valoare vinurile de calitate produse în Moldova.

Pentru prima dată, un juriu de specialişti în vinificaţie vor identifica vinurile reprezentative recomandate consumatorilor, după care vor fi înmînate premiile vinurilor cîştigătoare. Consumatorii vor avea, de asemenea, ocazia de a-şi da votul pentru vinul preferat, în final urmînd să fie acordat Premiul „Preferinţa Consumatorului”.

Vernisajul Vinului este  organizat de Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din Moldova, în parteneriat cu proiectul CEED II al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională.

În R. Moldova se recoltează anual circa 650 de mii de tone de struguri, cea mai mare parte din această cantitate fiind utilizată la producerea de vin. În sectorul vitivinicol sînt angajate peste 250 de mii de persoane, fapt ce denotă că fiecare a patra persoană activă din ţară lucrează în acest sector sau în cele adiacente acestuia.

sursa: tv7.md

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/editia-de-primavara-a-vernisajului-vinului-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19