Select your Top Menu from wp menus

Edili şi conducători din ECHIPA lui Ilan Şor de la Orhei CER eliberarea primarului

Trei viceprimari, câţiva conducători ai întreprinderilor municipale subordonate Primăriei Orhei şi o jumătate din consilierii orăşeneşti s-au aliniat astăzi pe fonul unui panou al MSPR Ravnopravie, în cadrul unei conferinţe de presă în scopul susţinerii primarului Ilan Şor.

La conferinţă au fost prezenţi 11 din cei 13 consilieri care au acces în Consiliul orăşenesc (CO) pe lista Ravnopravie şi un consilier care a candidat din partea PLDM. Aceştia au păstrat tăcerea, în timp ce preşedintele fracţiunii din care fac parte, Pavel Verejan, şi viceprimarii Viorel Dandara, Valerian Cristea şi Reghina Apostolova le-au vorbit jurnaliştilor în ce constau realizările pe care le-au obţinut sub conducerea primarului Ilan Şor.

Cei patru în mare parte au reiterat conţinuturile laudative ale numeroaselor comunicate de presă emise de Primărie şi ale reportajelor TV despre terenurile sportive, iluminarea stradală, tarifele pentru apă, azilul pentru câini şi alte lucruri care au fost făcute sub conducerea lui Şor. Organizatorii evenimentului au spus că le va fi greu să lucreze fără primar şi au cerut ca procurorii cel puţin să le permită să îl viziteze în izolator. Solicitarea principală, repetată de-a lungul celor 30 de minute de conferinţă a fost însă – eliberarea necondiţionată a lui Şor, cu afirmaţia că acelaşi lucru şi-l doresc 99% din orheieni

La întrebarea Radio Orhei despre cum s-a constatat un astfel de procentaj, Pavel Verejan a spus că asta reiese din convorbirile cu cetăţenii şi din felul cum votează consilierii în cadrul şedinţelor CO. Tot Verejan a reacţionat la întrebarea dacă nu se doreşte a relata şi despre promisiunile neîndeplinite. Edilul a menţionat doar faptul că din cauza că a fost arestat primarul,  promisiunea privind compensarea călătoriilor cu transportul nu poate fi îndeplinită.

Răspunzând la o altă întrebare a reporterului nostru, viceprimarul Viorel Dandara a negat faptul că Primăria Orhei are datorii faţă de unii anreprenorii care au executat lucrări în Orhei, iar viceprimarul Reghina Apostolova a spus că instalaţiile de pe rondul din cartierul Slobozia Doamnei nu au fost demontate de către antreprenorul supărat că  nu şi-a primit banii, ci pentru a face unele schimbări în iluminare. 

Organizatorii conferinţei de presă au afirmat că ei sunt apolitici, chiar dacă şi în cadrul evenimentului a fost enunţat că primarul de Orhei este arestat într-un dosar politic.  La întrebarea Radio Orhei cum poate fi explicat faptul că primarul de Orhei a devenit preşedinte de formaţiune politică la doar 3 zile înainte de a fi reţinut, iar acum se insistă că acesta este un dosar politic, viceprimarul Dandara a răspuns că mai bine ar fi de vorbit despre aceasta cu însuşi Ilan Şor, care probabil a vrut să crească un proiect politic.

Amintim că miercuri, 22 iunie, Ilan Şor a fost reţinut pentru 72 de ore, iar vineri,24 iunie – arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind învinuit de evaziune fiscală şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/edili-si-conducatori-din-echipa-lui-ilan-sor-de-la-orhei-cer-eliberarea-primarului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19