Select your Top Menu from wp menus

Echipa lui Șor, neobosită: Au fost în PE, au vorbit la conferinţe, au scris comunicate de presă

Persoane din anturajul lui Ilan Șor –  om de afaceri, primar  şi preşedinte de partid,   au generat în ultima vreme mai multe evenimente publice pentru a  atrage atenţia la situaţia lui Șor,  care în curând va face un an de când se află în arest în legătură cu fraudarea sistemului bancar. 

Săptămâna trecută a fost anunțat că,  pentru a demonstra nevinovăţia lui Șor şi a-i reface reputaţia, s-a recurs la o firmă de avocatură şi la o firmă de PR din Marea Britanie. Săptămâna curentă,  vicepreşedintele partidului ”Șor”, Marina Tauber,   şi a avocaţii moldoveni ai lui Șor au fost la Strasbourg, unde s-au întreținut   cu 4 europarlamentari. Toate aceste acţiuni au fost mediatizate în conferinţe şi în comunicate de presă, susţinute atât la Chişinău, cât şi la Strasbourg, ba chiar şi într-un articol publicat pe un portal informaţional care, în particular, reflectă activitatea Parlamentului European.

Reveniti în Moldova, reprezentanții lui Șor au ieşit din nou în faţa presei şi a anunţat că, urmare a discuţiilor de la Strasbourg, cei 4 deputaţi europeni  vor monitoriza „problema încălcării drepturilor și limitării libertății„ lui Ilan Șor și  au promis sprijin necondiţionat. Mai mult, potrivit lui Tauber, europarlamentarii doresc să vină  în Moldova şi  să aibă o întrevedere personală cu primarul de Orhei, ba chiar l-au invitat pe acesta la Strasbourg, pentru a discuta cu el despre planurile sale politice.

Amintim că pe 22 iunie se împlineşte un an de la arestul lui Ilan Șor pe care acesta, din  5 august trecut îl  petrece  la domiciliu.
Șor este acuzat că în perioada când conducea Banca de Economii a obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei și i-a spălat prin intermediul firmelor sale. Șor respinge acuzațiile procurorilor.

Dosarul penal în cauză se află pe ultima sută de metri în instanţa de judecată, dar dacă până la 22 iunie nu va fi emis niciun verdict, acuzatul ar trebui să fie eliberat din arest.