Categories: PoliticSocialȘtiri

După un #ministru de interne cu diplomă falsă #Moldova are şi un premier cu documente suspecte / #Guvern

Poliția spune că se afla la etapa unor investigații preliminare înainte de a decide dacă începe urmărirea penală în cazul situației academice a premierul Chiril Gaburici, iar actele de studiu ale primului ministru nu vor fi dezvăluite public până la încheierea cercetărilor, care pot dura o perioadă indefinită. Declarația a fost făcută Europei Libere de șeful Direcției Urmărire Penală din Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Malic, care a dezmințit că ar fi fost intentat deja vreun dosar penal. Poliția s-ar fi autosesizat după ce Ziarul de Gardă a scris că premierul s-a înscris fraudulos la facultate, fără atestat de studii medii de cultură generală sau diplomă de bacalaureat. Malic a confirmat că poliția a ridicat actele personale ale lui Gaburici de la Academia de Studii Economice (ASEM), unde premierul a învățat timp de doi ani, fiind exmatriculat în 1997. Vineri, ministra educației Maia Sandu a spus că, potrivit datelor de la minister, premierul Gaburici nu a susținut toate examenele de bacalaureat și, prin urmare, nu are diplomă. Într-o scrisoare de răspuns la o interpelare a deputatului Valeriu Munteanu, ministra a mai spus că ministerul nu poate identifica nici atestatul de studii medii al premierului, cu care acesta se putea înscrie la ASEM, pentru că nu are acces la actele ridicate de poliție, scrie Europa Liberă.
Amintim că şi fostul ministru de interne Gheorghe Papuc care acum este fugit din ţară a fost acuzat de faptul că are diploma de studii superioare falsă.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

15 ore ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

15 ore ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

16 ore ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

21 de ore ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

o zi ago