Select your Top Menu from wp menus

După puciul nereușit din Turcia – 14 nave militare ”lipsesc”

Presa international scrie despre faptul că la câteva zile după puciul nereușit din Turcia contra președintelui Erdogan, 14 nave militare nu s-au întors în porturile lor. Comandanții navelor sunt suspectați de susținerea rebeliuni, în timp ce amiralul Veysel Kosele, care este șeful marinei militare turce, nu a fost văzut din ziua loviturii de stat eșuate, fiind imposibil de stabilit dacă el este ostatic sau unul din inițiatorii puciului.
Presa international mai scrie că de la locul dislocării au dispărut și câteva unități militare, dar și câteva elicoptere.
Între timp în Turcia au fost arestate mii de militari printre care 85 de generali și amirali.
Statele Unite au cerut autorităților din Turcia să dea dovadă de „măsură” în campania lansată împotriva persoanelor bănuite că au planificat și participat la tentative de puci din 15 iulie. Departamentul de stat american a informat că pentru moment Ankara nu a solicitat oficial extrădarea lui Fethullah Gülen, predicatorul musulman considerat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan ca fiind persoana din spatele tentativei de puci. Gülen neagă orice amestec în tenativa eșuată de lovitură de stat. Pe de altă parte, luni seară, președintele Erdogan a declarat postului de televiziune CNN că nu se va opune revenirii la pedeapsa capitală dacă aceasta va fi decizia Parlamentului. Aceasta a fost abolită în 2004 .


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dupa-puciul-nereusit-din-turcia-14-nave-militare-lipsesc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19