Select your Top Menu from wp menus

Duminică, platforma civică „DA” va pleda pentru revenirea la alegerea directă a președintelui

Duminică, Platforma civică „DA” va alege, în cursul manifestației din Piața Marii Adunări Naționale, comisia care să adune semnăturile pe o petiție cerând un referendum pentru schimbarea modului de alegere a președintelui țării. Liderii platformei „DA” susțin că marea majoritatea a moldovenilor vrea ca președintele să fie ales din nou direct, nu în Parlament.

Liderul PD, Marian Lupu, a declarat pe de altă parte vineri, într-o emisiune de televiziune, că în perioada care a rămas până la expirarea mandatului actualului președinte nu mai poate fi modificată Constituția, nici prin vot în Parlament, nici prin referendum, astfel că va trebui să fie ales cu votul a 61 de deputați. Următoarele alegeri prezidențiale ar trebui să aibe loc în martie 2016.

Constituția a fost amendată în anul 2000 de majoritatea comunistă, când s-a trecut de la alegerea directă la alegerea președintelui în Parlament. Această modificare a provocat alegerile anticipate din 2009 si 2010 și referendumul eșuat din septembrie 2010, când participarea la vot a fost prea mica.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/duminica-platforma-civica-da-va-pleda-pentru-revenirea-la-alegerea-directa-a-presedintelui/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19