Select your Top Menu from wp menus

Două persoane reținute în flagrant pentru șantaj VIDEO

Zilele trecute, ofiţerii Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu angajații Procuraturii Generale au reținut în flagrant, doi bărbați, în vîrstă de 39 şi 46 de ani, în fața unui magazin din capitală, după ce au estorcat şi primit de la un bărbat, 5 000 dolari SUA. În momentul reținerii, suspecții au încercat să dispară de la locul infracţiunii iar pentru reţinerea lor au fost implicate echipajele mobile ale Inspectoratului Naţional de Patrulare.
Suspecții, fac partea dintr-o grupare criminală, originari din Azerbaidjan și Turcia și se ocupau cu comiterea şantajurilor, răpirilor de persoane şi escrocheriilor.
În timpul percheziţiei corporale asupra suspecților, ofițerii INI au depistat, suma de bani primiți de la victima, un pistol cu permis de port armă.

Astfel, conform informațiilor deținute de poliție, la 7 octombrie, curent, membrii grupării, au răpit din subterana unui Centrului Comercial din capitală pe un cetăţean de origine turcă, în vîrstă de 55 de ani. Fiind ameninţat cu un pistol, a fost dus într-un apartament din regiunea străzii Munceşti, maltratat şi ameninţat cu moartea, a fost forţat să semneze o recipisă conform căreia urmează să transmită suma de 25 000 dolari SUA. Ulterior, i-au fost luat paşapoartul şi automobilul de model „BMW”, inclusiv documentele pentru automobile. După ce a fost ținut cu forțe două zile în diferite locuinţe din regiunea străzii Munceşti, a fost eliberat.

La scurt timp, forțele de ordine au identificat și reţinuţi încă trei membri ai grupării date, cu vîrsta de 35, 48, și respectiv 54, fiind reținuți pentru 72 de ore.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189 al. 6 Cod Penal al RM. Conform legislației, persoanele culpabile de Şantaj, riscă privațiune de libertate de pînă 15 de ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/doua-persoane-retinute-in-flagrant-pentru-santaj-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19