Select your Top Menu from wp menus

Două loturi de contrabandă, în sumă de 100 mii lei, reţinute de colaboratorii vamali


Ieri seara,  în zona de control vamal al postului vamal Criuleni Intern a fost stopat microbusul de model Mercedes, la volanul căruia se afla un tânăr cetăţean al R. Moldova în vîrstă de 29 de ani. Unitatea de transport se deplasa pe ruta regulată Moscova-Chişinău. Colaboratorii vamali au inspectat  amănunţit mijlocul de transport şi au depistat .

printre bagajele pasagerilor şi colete  diverse cutii cu marfă nedeclarată: cizme din cauciuc pentru pescuit, blugi în asortiment, piese agricole etc. Marfa in valoare de circa 50 mii lei a fost confiscată  pentru stabilirea tuturor circumstanţelor săvîrşirii infracţiunii.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamail, şi  ofiţerii Echipelor Mobile sector Nord a Serviciului Vamal au stopat un mijloc de transport de model Toyoto Avensis Verso, care circula pe traseul Rîşcani – Bălţi.  În automobilul condus de un   un locuitor al mun. Chişinău în vîrstă de 38 ani au fost găsite marfuri ascunse – ceiauri si cafea, estimate la peste 50 mii lei, destinate comercialiyării pe piaţă. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru contrabandă.