Select your Top Menu from wp menus

Dosarul lui Veaceslav Negruța va fi examinat la Colegiul penal lărgit al CSJ

Recursul lui Veaceslav Negruța împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău prin care a fost lăsată în vigoare sentința de condamnare a ex-ministrului al Finanțelor la trei ani de închisoare cu suspendare, va fi examinat de Colegiul penal lărgit al Curții Supreme de Justiție. Decizia a fost luată miercuri, 2 martie, de trei judecători ai Colegiul Penal al CSJ care au decis asupra admisibilităţii recursului declarat de fostul oficial condamnat de Judecătoria sectorului Râșcani al Capitalei în dosarul despăgubirilor-record de 400.000 de euro, acordate lui Pantelei Sandulachi.

Totul a început după ce Pantelei Sandulachi a cerut să-i fie achitate pagube morale şi materiale pentru că fosta guvernare comunistă i-ar fi fabricat două dosare, fiind purtat prin instanţe timp de nouă ani, perioadă în care şi-ar fi pierdut afacerile.

După ce în ianuarie 2012 magistraţii Curții de Apel Chișinău au fost mai generoşi decât Înalta Curte de la Strasbourg, juriștii de la Finanţe nu s-au grăbit să conteste decizia la Curtea Supremă de Justiţie. Au făcut-o în schimb procurorii, iar mai târziu reprezentanţii ministerului au depus o cerere de alăturare la recursul acestora. Astfel, la 19 iulie 2012, judecătorii de la Curtea Supremă de Justiţie au decis că lui Pantelei Sandulachi i se cuvin doar 1.000 de euro, iar restul, 399.000 de euro, trebuie întorşi statului.

Până acum, Pantelei Sandulachi a întors statului doar 300.000 de lei, atât cât au găsit executorii în contul acestuia. În total, angajații Ministerului Finanțelor i-au transferat 6.250.480 de lei – echivalentul a 400.000 de euro la 20 februarie 2012 (ziua transferului – n.r.). Pantelei Sandulachi a scăpat însă de dosar penal după ce procurorii au decis clasarea cauzei. Recent, CNA a reluat cercetarea în cazul fostului deputat în primul Parlament.

Procurorii au contestat sentinţa Judecătoriei sectorului Râșcani, solicitând excluderea aplicării suspendării condiţionate a executării pedepsei pe un termen de probă. Magistraţii Curţii de Apel au respins însă apelul declarat de procurori.

sursa: anticoruptie.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dosarul-lui-veaceslav-negruta-va-fi-examinat-la-colegiul-penal-largit-al-csj/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19