Select your Top Menu from wp menus

Dosarul ex-viceministrului economiei, expediat în judecată

Procuratura Anticorupție a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului viceministru al economiei, Valeriu Triboi,  învinuit de abuz de putere și prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari. Actualmente, fostul viceministru este cercetat în stare de arest la domiciliu. Dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă o pedeapsă cu amendă penală sau închisoare de până la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în intervalul anilor 2014 – 2016, fostul viceministru, abuzând de funcția pe care o deținea, prin intermediul unor persoane ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape un milion de lei. Ulterior a dat clădirea în locațiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Făcând abuz de putere, inculpatul ar fi dat indicații unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul dat în locațiune. Pentru  reparația clădirii au fost alocate 4 milioane de lei. Pentru același imobil, întreprinderea Furnizarea Energiei Electrice Nord, care a reparat clădirea din banii proprii, urma să achite plata de arendă în valoare de sub 50 de mii de lei pe an.

În cadrul cauzei penale, procurorii anticorupție au dispus scoaterea de sub urmărire penală a persoanelor din subordinea viceministrului sau dependente de acesta care au executat solicitările lui, neștiind despre ilegalitatea indicațiilor propriu-zise, făcute în vederea realizării unui interes material personal.

Procurorii anticorupție au înaintat în procesul penal o acțiune civilă prin care cer recuperarea prejudiciul cauzat prin infracțiune în valoare de peste 2,5 milioane de lei, care urmează a fi încasat de la inculpat, dacă va fi recunoscut vinovat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dosarul-ex-viceministrului-economiei-expediat-in-judecata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19