Select your Top Menu from wp menus

Dosar penal pe numele unui judecător

În cadrul ședinței de astăzi, 20 iunie, a Consiliului Superior al Magistraturii a fost examinată o adresare depusă de către vice-directorului CCCEC referitor la o hotărare adoptată de către judecătorul Balaban de la judecătoria Buiucani.
„In urma examinarii acestei adresari, Consiliul a adoptat o hotarare care a fost remisa procuraturii RM. Aceasta adresare a fost inaintata procuraturii anticoruptie, dupa care astazi eu am venit cu o sesizare catre Consiliul Superior al Magistraturii, de a primi acordul in vederea pornirii urmaririi penale in privinta judecatorului Balaban” , a declarat procurorul general Valeriu Zubco.

Procurorul General nu exclude că ar putea cere ridicarea imunităţii lui Balaban.

Potrivit Consiliul Superior al Magistraturii, Sergiu Balaban ar fi examinat un dosar, fără a fi prezent la şedinţa de judecată.

„Cu majoritatea de voturi CSM astazi a adoptata o hotarare de dare a acordului la pornirea urmaririi penale si tragerea judecatorului Balaman la raspundere penala. Sesizarea a fost depusa de catre procurorul general”, a subliniat Mihai Poalelungi. Magistratul neagă acuzaţiile.

Reamintim că, acum trei luni, Centrul Anticorupţie a cerut judecătorului Balaban să permită confiscarea a trei tone de motorină de contrabandă. Magistratul a respins demersul, afirmând că a luat această decizie după ce ar fi audiat ambele părţi. Reprezentantul Centrului Anticorupţie susţine însă că nu a participat la audieri, ba mai mult, pune la îndoială că magistratul ar fi convocat vreo şedinţă.
Sursa: info-prim.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dosar-penal-pe-numele-unui-judecator/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19