Select your Top Menu from wp menus

Doru Petruți (IMAS): Moldova este într-un soi de feudalism în ceea ce privește jurnalismul

Într-un interviu pentru Centrul Independent de Jurnalism , Directorul IMAS ,Doru Petruţi a explicat gradul înalt de încredere al oamenilor în mass-media. În opinia sociologului în Moldova s-au creat taberele politice NOI şi EI. Oamenii au impresia că doar jurnaliştii mai sunt cei care, cât de cât, le iau apărarea; cumva, mass-media joacă rolul de pază în societate. Jurnaliștii le arată cum stau lucrurile în realitate şi încearcă să-i protejeze. Oamenii se identifică şi sunt de acord cu acţiunile mass-media; dar, atenţie! La modul general şi privind global. Asta nu înseamnă că sunt persoane care au încredere în toate canalele de televiziune sau toate ziarele.
Solicitat să se pronunţe dacă în Moldova presa este “europeană” , Petruţi a spus că aceasta depinde cu ce se face comparaţie. Din punctul său de vedere mass-media se află , poate nu chiar în Evul Mediu, dar într-un soi de feudalism în ceea ce privește jurnalismul. Nu se găsesc în mass-media din Republica Moldova analize foarte serioase. Multe sunt pe deasupra şi sunt foarte mult influenţate de patronul la care lucrezi.
Petruţi consideră că una din cauzele acestei situaţii este sărăcia şi că regretă faptul că unii jurnalişti se vând pe bani puţini.
Sociologul mai spune că mass-media este doar o rotiţă în societatea asta. Mass-media e învârtită şi ea de alte rotiţe
Lucrurile se reglează natural în condiţiile în care există o clasă politică care are o anumită voinţă şi face lucruri pentru a implementa ceea ce a spus în campania electorală. În momentul în care există o clasă politică care face altceva şi şi-a propus alte obiective decât bunăstarea publică, asta transformă şi mass-media, şi justiţia, şi multe alte instituţii.

sursa: national.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/doru-petruti-imas-moldova-este-intr-un-soi-de-feudalism-in-ceea-ce-priveste-jurnalismul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19