Select your Top Menu from wp menus

Dorin Chirtoacă, suspendat provizoriu din funcţia de primar al capitalei

Magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, au admis integral, în cadrul şedinţei de astăzi, 28 iulie, demersul înaintat de către procurorii anticorupţie privind suspendarea provizorie din funcţie a primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, până la emiterea unei sentinţe definitive. La rândul său, edilul a declarat că decizia va fi contestată la Curtea de Apel.
Procurorul pe caz, Victoria Furtună, a explicat necesitatea suspendării provizorii din funcție a edilului. „Suspendarea provizorie din funcție a lui Dorin Chirtoacă este necesară din considerentul că acesta este învinuit în săvârșirea unei infracțiuni deosebit de grave. Mai mult decât atât, în cauza penală urmează să fie audiați martori care lucrează împreună cu aceasta și ar putea fi intimidați. Consider că demersule este întemeiat, iar încheierea de judecată este una legală”, a declarat Victoria Furtună.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a spus că se aștepta la o asemenea decizie. „Eram pregătit, se vedea de ieri presiunea enormă din partea procuraturii, pe mine mă interesează să mergem înainte cu aflarea adevărului pe acest caz. Chiar dacă nu aș fi fost suspendat din funcție, nu aș fi mers la serviciu pe perioada cât se examinează acest dosar, eu am demnitatea mea, de aceea, suspendarea nici nu era necesară. O să contestăm decizia de astăzi la Curtea de Apel și o să ridicăm excepția de neconstituționalitate. Timpul va arăta că acest lucru nu este corect. Cu siguranță o să ne adresăm și la CtEDO, în special în ceea ce privește înlăturarea avocaților”, a menționat Dorin Chirtoacă.

În cadrul aceleiași ședințe, avocatul edilului capitalei a cerut ca Curtea Constituțională să fie sesizată cu privire la legalitatea demersului procurorului.

Menționăm că săptămâna trecută, procurorii au anunțat că au fost finalizată urmărirea penală în dosarul intentat pe numele edilului capitalei și că acesta a fost expediat în instanța de judecată. Edilul este acuzat de trafic de influență și corupere pasivă.

sursa: trm.md