Select your Top Menu from wp menus

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au fost comemoraţi la 27 de ani de la trecerea în eternitate

Artiştii Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au fost comemoraţi miercuri, 30 octombrie, la Cimitirul Central Ortodox de pe strada Armenească din Chişinău, în ziua când s-au împlinit 27 de ani de la trecerea lor în eternitate, informează MOLDPRES.

În această zi, la mormântul lor s-a adunat mai multă lume – rude, prieteni, admiratori, dovadă a faptului că cei doi artiști nu sunt uitaţi.

Eugenia Marin, mama Doinei Aldea-Teodorovici, a mulţumit tuturor oamenilor care au fost alături de familie în această zi. ”Mă bucur că de 27 ani, Doina și Ion sunt o prezență vie printre noi. Cântecele lor sunt interpretate de cântăreți din diverse țări în cadrul Festivalului Internațional ”Două inimi gemene. In memoriam Doina și Ion Aldea-Teodorovici”. Acum doi ani, a plecat la Domnul și tatăl Doinei, soțul meu, scriitorul Gheorghe Marin, care-și duce somnul de veci alături de ei. Doina și Ion n-au rămas singuri, iar cântecele lor vor dăinui mereu pe acest pământ”, a mai spus Eugenia Marin.

La rândul său, Cristofor Aldea-Teodorovici, fiul artiştilor, a afirmat că deși părinții săi au plecat de tineri dintre noi, au reușit să facă cât noi n-am reuși să facem în câteva vieți. ”Toată acea încărcătură emoțională, latină, românească, până acum ne umple sufletele și important e s-o descoperim noi și copiii noștri. Le mulțumesc tuturor celor care astăzi îi primesc în sufletul lor”, a subliniat Cristi Aldea-Teodorovici. El a interpretat două piese din repertoriul celor doi artiști: ”Reaprindeți candela” și ”Eminescu”.

Prezent la eveniment, directorul Școlii de Arte ”Doina și Ion Aldea-Teodorovici” din orășelul Cornești, raionul Ungheni, Ina Bilețchi, a spus că este mândră că instituția pe care o conduce poartă numele celor doi artiști, care sunt adevărați eroi ai neamului nostru. ”Ne străduim împreună cu tot corpul didactic să le insuflăm copiilor dragostea față de neam, să promovăm ceea ce ne-au lăsat Doina și Ion. Este o durere că am pierdut asemenea personalități. Se nasc alții, dar se nasc altfel. Asemenea patrioți mai rar”, a constatat Ina Bilețchi.

În context, scriitoarea Claudia Partole a menționat că Doina și Ion Aldea-Teodorovici sunt visul neîmplinit al neamului nostru. ”Ei sunt niște clopotari, niște apostoli ai neamului nostru. Ei cântă în corul îngerilor lui Dumnezeu”, a accentuat Claudia Partole.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici s-au stins din viaţă în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, într-un accident de circulaţie, în localitatea Coşereni, România, la 49 km de Bucureşti, când maşina cu care se deplasau a intrat într-un copac.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/doina-si-ion-aldea-teodorovici-au-fost-comemorati-la-27-de-ani-de-la-trecerea-in-eternitate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19