Select your Top Menu from wp menus

Doi tineri din R. Moldova care ar fi comandat asasinarea unui om de afaceri au fost reţinuţi la Bacău

Doi tineri din Republica Moldova, suspectaţi că ar fi comandat în 2011 asasinarea omului de afaceri Valeriu Damian, au fost reţinuţi vineri în Bacău şi urmează să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit Poliţiei Române, cei doi – în vârstă de 27 şi, respectiv, 29 de ani, cu reşedinţa la Iaşi – sunt suspectaţi de instigare la omor deosebit de grav, tentativă de tâlhărie şi violare de domiciliu în cazul crimei produse în comuna băcăuană Mărgineni, în noaptea de 10 spre 11 august 2011. Atunci, mai multe persoane din Republica Moldova au intrat în locuinţa omului de afaceri Valeriu Damian, pentru a-i sustrage acestuia o importantă sumă de bani. Damian a fost ucis, fiind găsit de către soţia sa cu picioarele legate şi mai multe lovituri pe corp.

Într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Română se precizează că suspecţii reţinuţi au instigat în acest caz şase persoane din Republica Moldova.

În acelaşi dosar, în urma activităţilor investigative şi de cooperare internaţională, au fost identificate şi reţinute alte cinci persoane implicate, acestea fiind arestate de autorităţile din Ucraina pentru fapte cu mod de operare asemănător.

Omul de afaceri ucis în august 2011 avea 66 de ani, era căsătorit şi avea două fete.

El deţinea mai multe benzinării şi magazine cu piese auto.

În 2004, Vasile Damian şi fratele lui, Nicuşor Damian, au fost arestaţi pentru că au oferit magistratului Vasile Doană 100.000 de dolari mită pentru fi oprite cercetările procurorilor anticorupţie în cazul lor.

Cei doi au fost condamnaţi definitiv de instanţa supremă la câte trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită. Ei au cerut ulterior întreruperea executării pedepsei, din motive medicale.

sursa: gandul.info


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/doi-tineri-din-r-moldova-care-ar-fi-comandat-asasinarea-unui-om-de-afaceri-au-fost-retinuti-la-bacau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19