Select your Top Menu from wp menus

Doi tineri din Orhei – printre cei mai buni debateri în Moldova

Doi tineri din Orhei au intrat în TOP 6 cei mai buni vorbitori din cadrul Competiției Naționale de Dezbateri. Este vorba de Vladlen Grecu și Madlena Călugăreanu din Orhei, ambii fiind discipoli ai Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu”. Vladlen Grecu a obținut și titlul de cel mai bun vorbitor al competiției.

În total la finala , la finala Competiției Naționale de Dezbateri care a avut loc în cadrul unei scoli de vară, organizată de Institutul pentru Politici și Reforme Europene au participat 24 de tineri din Cimișlia, Orhei, Ștefan Vodă, Ialoveni, Comrat, Edineț, Telenești și Căușeni

Tinerii din cele 8 orașe participante la proiectul „Dezbateri pentru Dezvoltare” au propus soluții pentru problemele cu care se confruntă tinerii din Moldova. Potrivit, ipre.md , printre temele abordate de tinerii sunt ghidarea în carieră, lipsa activităților pentru dezvoltarea personală și dependența tinerilor de internet și jocuri electronice.

După primele runde de dezbateri au fost aleși șase cei mai buni jucători care au dezbătut în ultima rundă de finală moțiunea „Elevii duc lipsă de o ghidare eficientă în carieră”. Astfel, top 6 cei mai buni vorbitori au fost:

Vladlen Grecu (orașul Orhei) a luat titlul de cel mai bun vorbitor al competiției naționale;
2. Madlena Călugăreanu (orașul Orhei);
3. Iuventina Dragan (orașul Căușeni);
4. Mariana Hurciuc (orașul Comrat);
5. Anatol Șcerbatiuc (orașul Edineț);
6. Ana Ciobanu (orașul Căușeni).

„Dezbateri pentru Dezvoltare” este un proiect destinat tinerilor liceeni cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani din regiunile Moldovei.
De menționat că la Liceul Onisifor Ghibu, care este cel mai vechi în raionul Orhei, primele echipe de debateri au fost create încă la mijlocul anilor 90, ai secolului trecut.