Categories: PoliticȘtiri

Doi tineri din Găgăuzia condamnaţi pentru destabilizarea ordinii în stat

Procuratura Generală anunţă despre alte două sentinţe de condamnare pentru pregătirea acţiunilor de destabilizare a ordinii în stat. Verdictul a fost dictat de Judecătoria r-lui Ciadîr-Lunga care i-a recunoscut pe doi tineri vinovaţi de instruiri cu acordarea suportului serviciilor secrete străine în scop terorist şi pregătirea la participarea unei formaţiuni paramilitare ilegale. Ambele sentinţe au intrat astăzi în vigoare, devenind irevocabile.

Pentru cele incriminate, inculpaţii au fost condamnaţi la 5 ani închisoare cu suspendare, solicitarea aplicării pedespei neprivative de libertate fiind condiţionată de colaborarea acuzaţilor cu organele de drept, în partea ce ţine de identificarea tuturor complicilor la săvîrşirea infracţiunilor.

Vara trecută media din Moldova scriau că Anatolii Cara, șeful Direcţiei Tineret şi Sport al Găgăuziei în mod direct, ar fi iniţiat acţiunile de recrutare a tinerilor din Găgăuzia în scopul instruirii diversioniste pe teritoriul Rusiei, imediat după vizita din aprilie 2014 a lui Formuzal la Moscova.
Până în luna octombrie 2014, în tabăra de pregătire specială din Rostov, Federația Rusă era planificat să fie instruiți 100 de tineri găgăuzi. Ulterior, aceștia urmau să fie atrași în executarea de misiuni, pe teritoriul Republicii Moldova, acțiuni similare celor desfășurate de teroriștii pro-ruși din Doneţk şi Lugansk. Primul grup a ajuns în tabăra din Rostov în ianuarie 2014

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago