Select your Top Menu from wp menus

Doi polițiști reținuți în februarie la Orhei pentru corupere pasivă, s-au ales cu amendă

Doi angajați ai Serviciului Supraveghere Tehnică și Accidente Rutiere al Secției Securitatea Publică a Inspectoratului de Poliție Orhei, care au fost reținuți pentru corupere pasivă în februarie de CNA, au fost pedepsiți cu amendă.
Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Orhei,  cei doi au recunoscut  că au pretins  5000 de lei pentru nedocumentarea obiectivă a unui accident rutier produs în noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2017  pe traseul M-2 Chișinău – Soroca, în urma căruia pasagerul din automobil a fost rănit. Banii care au fost oferiți de  tatăl șoferului, ce se afla la volanul automobilului nimerit în accident, au fost primiți de cei doi oameni ai legii chiar în automobilul de serviciu al poliției.

Imediat după aceasta,  cei doi angajați ai IP Orhei, au fost reținuți de către colaboratorii Direcției Generale Teritoriale Nord al Centrului Național Anticorupție.
Cei doi polițiști au declarat că au documentat accidentul produs în noaptea de 28 spre 29 ianuarie, iar după aceasta au fost abordați de tatăl șoferului care în repetate rânduri a încercat să-i convingă să îl ajute pe fiul său. În cele din urmă,  spun polițiștii, ei din milă au fost de acord cu propunerea tatălui șoferului și au luat suma de 5 mii de lei. Acum, le  parte rău de cele comise și se căiesc.
În urma examinării tuturor circumstanțelor, instanța din Orhei a decis să îi elibereze de răspundere penală și să le aplice o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 150 unităţi convenţionale ce constituire 7 500 (şapte mii cinci sute) lei în beneficiul statului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/doi-politisti-retinuti-in-februarie-la-orhei-pentru-corupere-pasiva-s-au-ales-cu-amenda/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19