Select your Top Menu from wp menus

Doi poliţişti din Dubăsari reţinuţi de CNA pentru corupere pasivă

Doi angajaţi ai Inspectoratului de poliţie din Dubăsari au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind suspectaţi de corupere pasivă.
Potrivit denunţătorului, poliţiştii ar fi pretins şi primit de la el 3 000 lei ca să nu-l tragă la răspundere pentru accidentarea unui pieton şi să nu-i ridice permisul de conducere. Sâmbătă, ofiţerii CNA i-au reţinut în flagrant pe cei doi poliţişti, imediat după transmiterea banilor.
Cei 3000 de lei au fost găsiţi în automobilul de serviciu al unuia dintre bănuiţi. Oamenii legii au fost reţinuţi pentru 72 de ore.
În acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 324 alin. 2) lit. b), c) Cod Penal – corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţiştii riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de până la 16 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.
Conducerea urmprii penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.
Menţionăm că, de la începutul anului 2014, 22 de poliţişti au fost cercetaţi penal de CNA pentru acte de corupţie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/doi-politisti-din-dubasari-retinuti-pe-cna-pentru-corupere-pasiva/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19