Select your Top Menu from wp menus

Doi funcţionari din cadrul Armatei Naţionale au fost sancţionaţi

Doi funcţionari din cadrul Armatei Naţionale au fost sancţionaţi, iar conducerea Ministerului Apărării s-a ales cu atenţionări din partea şefului statului Nicolae Timofti în urma incidentelor în care trei soldaţi au murit, informează MOLDPRES.

Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a întrunit astăzi în şedinţă Consiliul de Securitate pentru a discuta incidentele din Armata Naţională. „Am ascultat rapoartele conducerii Ministerului Apărării şi am ajuns la concluzia că ultimele cazuri au fost o coincidenţă de fapte ce nu sînt legate de activitatea în armată”, a spus Timofti.

Şeful statului a anunţat că în septembrie va convoca o nouă şedinţă a Consiliului consacrată reformei în armată. „Atunci vom veni cu propuneri pentru modificarea legislaţiei ce se referă la încadrarea tinerilor în rîndul armatei”, a adăugat Timofti.

Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a anunţat că în urma incidentelor tragice, 18 militari au fost sancţionaţi, iar comandatul Brigăzii nr. 1 din Bălţi şi şeful Trupelor Terestre au fost demişi. El a adăugat că în perioada de cînd a fost numit în funcţie în Armata Naţională au avut loc opt cazuri de deces a militarilor.

Pe parcursul ultimei luni, trei militari ai Armate Naţionale şi-au pierdut viaţa. Cel mai recent caz a avut loc la finele săptămînii trecute, cînd un militar din cadrul Brigăzii nr. 1 din Bălţi a fost împuşcat accidental, notează MOLDPRES.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/doi-functionari-din-cadrul-armatei-nationale-au-fost-sanctionati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19