Select your Top Menu from wp menus

Dodon face apel la declanșarea acțiunilor de susținere a formei prezidențiale de guvernare

Președintele Igor Dodon vine cu o adresare către cetățenii Republicii Moldova prin care face apel la declanșarea acțiunilor, la scară națională, de susținere a formei prezidențiale de guvernare. „Timp de peste 26 de ani, în Republica Moldova s-au tot făcut experimente politice. Cu ce s-au soldat acestea, am văzut cu toții. De aceea, vă îndemn să conștientizăm importanța momentului prin care trecem și să luăm decizia care se impune. Timpul experimentelor a trecut. A venit timpul să ne luăm soarta în mâini și să ne construim singuri viața pe care o merităm cu toții”, se menționează în adresarea șefului statului, citată de IPN.

„Guvernarea a făcut tot posibilul pentru a diminua din atribuțiile șefului statului, chiar dacă logica lucrurilor spune că, după revenirea la alegerea directă a președintelui de către popor, din contra, prerogativele ar trebui sporite. Pentru Moldova nu există altă soluție decât trecerea la o formă de guvernare prezidențială, cât mai rapid. Forma prezidențiala de guvernare e unica șansă de viitor a Republicii Moldova și vom valorifica această șansă împreună!”, susține Igor Dodon.

Șeful statului declară că, în pofida atacurilor masive, Președinția a reușit să obțină rezultate bune pentru țară: „a reușit să reanimeze relațiile tradiționale de prietenie și colaborare cu partenerii din est, a ameliorat situația legată de exporturile în Federația Rusă, a soluționat unele dintre problemele cu care se confruntau cetățenii Republicii Moldova ce muncesc în Rusia”. „Totodată s-a reușit restabilirea prestigiului Președinției și a încrederii oamenilor în această instituție importantă în stat (lucru ce reiese inclusiv din sondaje). S-a reușit echilibrarea situației politice din Republica Moldova, Președinția intervenind de fiecare dată când s-a încercat divizarea societății pe criterii false și periculoase, totodată, care ar fi putut dinamita situația politică internă”, mai spune Igor Dodon.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dodon-face-apel-la-declansarea-actiunilor-de-sustinere-a-formei-prezidentiale-de-guvernare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19