Select your Top Menu from wp menus

Doar un bilet din 10 se eliberează în transportul municipal din Orhei

În microbuzele gestionate de ÎM „Orhei Transport”,  pasagerilor li se eliberează doar un bilet la 10 cazuri de achitare. Constatarea se conţine în Raportul Curţii de Conturi (CC) privind auditul conformităţii administrării fondurilor publice în cadrul întreprinderilor municipale pe anul 2013.

Potrivit auditului,  neeliberarea de către angajaţii întreprinderii municipale a biletelor pentru călători ceea ce relevă un nivel scăzut de credibilitate privind veniturile înregistrate (in 2013  a indicat un venit oficial de peste 3,3 mln de lei n.r). Situatia  este facilitata de lipsa unei evidenţe a tichetelor eliberate, vândute şi predate de către şofer. Totodată, contrar prevederilor Regulamentul intern, numărul pasagerilor din transport în orele de vârf depăşeşte de doua ori locurile existente.
CC mai constată că „Orhei Transport „nu dispune de bază materială proprie,  ceea ce este în contradicţie cu prevederile legislaţiei naţionale .
Amintim că „ÎM Orhei Transport „a fost creată cu un an în urmă, după ce administraţia locală a refuzat să majoreze preţul unui bilet de călătorie de la 2 la 3 lei.  Dupa aceasta, precedentul prestator de servicii de calatori  – SA „CA-2811”  şi-a retras unităţile de transport de pe rute, iar edilii orasenesti au creat în regim de urgenţă o noua intreprindere municipala, specializata in servicii de transport calatori. Unul din  argumentele centrale pentru  luarea acestei decizii a constat in mentinerea tarifului la nivelul de 2 lei. Totusi,  la 1 decembrie 2013  pretul biletelor a urcat  la 3 lei.
In primavara acestui an, in timpul examinarii raportului de activitate a „ÎM Orhei Transport ” la  Consiliul orasenesc Orhei, unii consilieri si-au exprimat indoiala privind   ratiunea crearii respectivei intreprinderi. Asta, si din cauza faptului ca mijloacele  financiare varsate de catre aceasta  la buget ar fi mai  mici decât cele care veneau de la   SA „CA 2811”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/doar-un-bilet-din-10-se-elibereaza-in-transportul-municipal-din-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19