Din numărul total al cauzelor penale, 43 au fost inițiate pentru trafic de influenţă, 22 pentru corupere pasivă, 15 cauze penale pentru abuz de putere sau de serviciu. În alte 16 situaţii, cauzele penale au fost intentate pentru corupere activă şi doar o singură cauză a fost inițiată pentru luare de mită.
Astfel, din totalul persoanelor care au fost judecate pentru acte de corupţie doar două persoane au fost condamnate la închisoare, dintre care uneia i-a fost aplicată şi o amendă. Alte 22 persoane au primit o pedeapsă cu suspendare.
În celelalte cazuri, instanţele au decis aplicarea amenzilor, dar şi a pedepselor complementare. Doar în două cazuri magistraţii au decis încetarea procesului penal.
Cu referire la termenul judecării cauzelor în procedura apelului de către instanţele de apel, în anul 2016, s-a constatat că acesta a fost, în majoritatea cazurilor, de 1-4 luni, iar în privinţa a două cauze – între 1-5 ani.
Termenul de judecare a cauzelor în recurs, în perioada 2016, a fost, în majoritatea cazurilor, de trei luni, în două cauze instanţa a examinat recursul în decurs de o lună, şi în 11 cauze examinarea a durat între 4-6 luni.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…