Select your Top Menu from wp menus

“Dl primar, dați-mi voie să vă pup fundul!”//Editorial de Igor Volnițchi

Un editorial de  Igor Volnițchi, pe care autorul l-a întitulat „Dl primar, dați-mi voie să vă pup fundul!”, a apărut pe portalul „Tribuna”.

Lucrurile observate de comentatorul politic sunt   cunoscute și celor care urmăresc ce se întâmplă  în ultima vreme  la Orhei, ca și legitate:

„De mulţi ani urmăresc atent politica,  ce se face în Republica Moldova – şi la nivel central, şi la nivel local. Am observat că există o categorie anume de indivizi (jurnalişti, analişti politici, bloggeri, politicieni de un nivel mai mic decât primul, oameni de afaceri, lideraşi pe domenii etc.), care, indiferent de cine e la putere, ei sunt cu puterea. Cu riscul de a ofensa pe cineva, recunosc că eu îi numesc „pupcurişti”. Nu am inventat eu acest termen, dar îl folosesc pentru că se potriveşte perfect respectivilor indivizi. Ei sunt ca nişte consumatori de droguri – total dependenţi de putere, indiferent de culoarea ei politică. Toată viaţa acestor indivizi decurge sub lozinca: „Şeful, daţi-mi voie să vă pup fundul”. Unii fac afaceri pe seama apropierii lor de putere, alţii obţin alt fel de profit sau îşi satisfac anumite interese, iar a treia categorie pur şi simplu se complac că au trecere la putere”, scrie Igor Volnițchi.