Select your Top Menu from wp menus

Discuţii eşuate: Oficialii europeni nu s-au înţeles cu FMI pentru finanţarea Grecie

Miniştrii de Finanţe europeni nu au reuşit să ajungă la un acord privind reducerea datoriilor Greciei, la capătul a 11 ore de discuţii, după ce s-au contrazis cu FMI pe tema soluţiei de însănătoşire a finanţelor publice ale statului elen.
Statele creditoare în frunte cu Germania au refuzat să dea mai mulţi bani sau să ofere o reducere a datoriilor, iar miniştrii de Finanţe nu au reuşit să găsească suficiente fonduri din alte surse pentru reducerea datoriilor Greciei, care sunt pe cale să atingă 190% din PIB în 2014, relatează Bloomberg.

O nouă întâlnire a miniştrilor de Finanţe este posibil să aibă loc pe 26 noiembrie.

„Avem o serie de opţiuni pentru acoperirea deficitului de finanţare. Discuţiile au fost intense dar pentru că problemele sunt atât de complicate nu am ajuns la un acord final”, a declarat ministrul german de Finanţe Wolfgang Schaeuble.

Ştirea despre eşecul discuţiilor, neaşteptat după ce preşedintele Eurogroup Jean-Claude Juncker a anticipat săptămâna trecută o decizie definitivă, a dus la deprecierea euro cu 0,2%, la 1,2802 dolari pe unitate.

Oficialii europeni nu au reuşit să găsească fonduri suplimentare de 32,6 miliarde de euro necesare Greciei în urma prelungirii cu doi ani, până în 2016, a termenului de reducere a deficitului bugetar la 2% din PIB, concomitent cu ţinerea sub control a creşterii datoriilor, considerate de FMI nesustenabile.

„Trebuie să lucrăm în continuare la unele aspecte tehnice ale programului”, a arătat Juncker într-un comunicat, fără să anticipeze că acordul va avea loc la următoarea întâlnire.

Joi urmează să înceapă discuţiile referitoare la bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, care riscă să inflameze şi mai mult tensiunile dintre ţările din nordul şi sudul continentului.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/discutii-esuate-oficialii-europeni-nu-s-au-inteles-cu-fmi-pentru-finantarea-grecie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19