Select your Top Menu from wp menus

Dirk Schuebel: Promulgarea legilor votate vineri în Parlament ar însemna încălcarea Constituţiei R. Moldova

Promulgarea legilor votate vineri în Parlament ar însemna încălcarea Constituţiei R. Moldova, iar Curtea Constituţională trebuie să fie o instituţie independentă. Opinia a fost expusă astăzi de către şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, în cadrul emisiunii „Spaţiul Public” de la Radio Moldova.
Potrivit oficialului UE, asemenea legi contravin atât prevederilor constituționale, cât și normelor europene, fapt constatat și de către Comisia de la Veneția.

„Sperăm că la Chișinău va fi creat, în cel mai scurt timp, un nou Guvern și că acesta va promova aceleași idei și va avea aceleași priorități de integrare europeană a țării”, a mai spus oficialul european.

Potrivit oficialului, există șanse reale ca la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius să fie parafat Acordul de Asociere RM-UE.

sursa: trm.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dirk-schuebel-promulgarea-legilor-votate-vineri-in-parlament-ar-insemna-incalcarea-constitutiei-r-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19