Select your Top Menu from wp menus

Directorul CCCEC regretă că a acceptat să fie înaintat în funcţie de un partid

„Este cea mai mare greşeală pe care am făcut-o. Am acceptat să vin în această funcţie în baza unui mandat oferit de către un partid politic”, a declarat miercuri, 6 iunie, directorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), Viorel Chetraru, în cadrul evenimentului dedicat aniversării a 10-a a instituţiei, transmite Info-Prim Neo.

Viorel Chetraru spune că, odată ce a fost desemnat pe principii politice, a fost limitat în posibilitatea şi capacitatea de manevră, în posibilităţile de a-şi promova propriul punct de vedere. Viorel Chetraru a menţionat în context necesitatea reformării urgente a CCCEC şi depolitizarea acestuia.

Proiectul de lege privind reforma Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a fost votat de Parlament la 25 mai, în două lecturi. De la 1 octombrie instituţia se va numi Centrul Naţional Anticorupţie. Ministrul justiţiei, Oleg Efrim, a declarat că prin amendamentele propuse se intenţionează scoaterea CCCEC în afara organelor administraţiei publice centrale de specialitate şi stabilirea unor noi criterii de numire şi eliberare din funcţie a directorului instituţiei. Candidaţii la postul de director vor fi selectaţi de către Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului, iar majoritatea parlamentară va numi conducătorul instituţiei.

Viorel Chetraru a fost numit în funcţie în anul 2009. Potrivit acordului AIE, conducerea instituţiei a fost numită de Partidul Democrat.
sursa:info-prim.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/directorul-cccec-regreta-ca-a-acceptat-sa-fie-inaintat-in-functie-de-un-partid/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19