Select your Top Menu from wp menus

Diplomatul Victor Chirilă consideră că fără ajutorul statului român, Republica Moldova nu poate evolua

Victor Chirilă, ambasadorul desemnat în România afirmă că statul român este cel mai important partener strategic fără de care R. Moldova nu poate evolua, transmite MOLDPRES.

În cadrul unui interviu acordat AGERPRES, noul ambasador al Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, a declarat că “România este cel mai important partener strategic fără de care R. Moldova nu poate evolua astfel încât să aibă o democraţie eficientă, un stat de drept funcţional, o economie dinamică şi sustenabilă, o securitate naţională care să corespundă idealului său de stat suveran şi independent”.

Potrivit diplomatului, idealul comun este regăsirea în Uniunea Europeană. “Dorim să avem un spaţiu economic comun, un spaţiu de comunicare comun, un spaţiu cultural comun, un spaţiu de infrastructură comun, să nu existe bariere de comunicare între cetăţenii noştri”, a spus Chirilă.

Făcând referire la relaţiile comerciale dintre cele două state, oficialul a subliniat că acestea pot fi îmbunătăţite prin modernizarea infrastructurii de transport, în special a podurilor rutiere şi feroviare. Victor Chirilă şi-a exprimat speranţa că, la următoarea şedinţă comună a celor două guverne, care urmează să aibă loc la începutul anului viitor va fi semnat un nou acord de asistenţă nerambursabilă pentru Republica Moldova, pentru proiecte în infrastructura mare, care sunt strategice pentru ambele state.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/diplomatul-victor-chirila-considera-ca-fara-ajutorul-statului-roman-republica-moldova-nu-poate-evolua/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19