Select your Top Menu from wp menus

Din raportul Promo-Lex: Pentru PROMOVAREA candidatei Ravnopravie sunt folosite RESURSE ADMINISTRATIVE DOC

Pentru promovarea candidatei Ravnopravie, Inna Popenco,  sunt folosite resurse administrative. Constatarea se conţine în cel de-al treilea raport electoral întocmit de Promo-Lex.

Potrivit documentului,  în favoarea candidatei Ravnopravie a fost constatată plasarea publicității ascunse pe pagina web a Primăriei or. Orhei. Invitațiile la sărbătorile “Toamna de aur” (1 octombrie 2016) și la “Ziua vinului” (2 octombrie 2016) organizate de Primăria or. Orhei sunt stilizate prin aplicarea simbolurilor și cromaticii specifice publicității electorale a candidatului.

Numele candidatei Ravnopravie este menţionat în raport şi în contextul înregistrării unui caz când la Cahul în favoarea acesteia a fost plasată publicitatea în loc neautorizat, iar în mai multe localităţi din raionul Hînceşti pentru înregistrarea acesteia semnăturile au fost colectate de persoane care nu au făcut parte din grupul de iniţiativă.
Misiunea de Observare Promo-LEX mai constată cu îngrijorare că grupul de inițiativă al Ravnopravie a prezentat raportul financiar „pe zero”, fără cheltuieli,  în condițiile în care a desfășurat activități de promovare, atât pe platforme online, cât și pe panouri stradale.

În raport este trecut la categoria Activităţi denigrătoare/PR negru incidentul din timpul Sărbătorii Vinului când candidatul socialist Igor Dodon, a fost  huiduit de mulţime, când a avut o tentativă de a tine un discurs. Cel mai activ în acest incident fiind un grup de tineri în tricouri cu inscripţia “Tinerii Orheiului”.

Raportul a mai menţionat că în mai multe localităţi săteşti din Orhei pentru alţi  câţiva candidaţi au fost colectate semnături pentru înregistrare de persoane care nu au făcut parte din grupuri de iniţiativă.

raportul în întregime poate fi citit aici 
Misiunea de observare Promo-LEX cuprinde 42 observatori pe termen lung, care vor monitoriza procesul electoral în toate circumscripțiile electorale din Republica Moldova în perioada 31 august – 30 noiembrie 2016. În ziua alegerilor, Promo-LEX va delega câte un observator pe termen scurt în fiecare secție de votare din țară. MOA Promo-LEX va realiza Numărarea în Paralel a Voturilor în toate secțiile de votare. Observatorii implicați în procesul de monitorizare semnează Codul de conduită al observatorului național independent Promo-LEX, obligându-se să acționeze operativ, cu buna-credință și în mod non-partizan. Activitatea tuturor observatorilor este coordonată de o echipă centrală formată din 37 de persoane.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/din-raportul-promo-lex-pentru-promovarea-candidatei-ravnopravie-sunt-folosite-resurse-administrative-doc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19