Select your Top Menu from wp menus

Din nou milioane pentru drumul Călăraşi-Orhei-Rezina

Cabinetul de miniştri a aprobat în şedinţa de miercuri realocarea mijloacelor Fondului Rutier pentru anul 2013, ca urmare a depăşirii încasărilor din taxele rutiere cu 80 milioane de lei faţă de suma planificată pentru această perioadă. Printre altele,  executivul a aprobat alocarea a 3 mln lei pentru reparaţia drumului de acces spre satul Mitoc, dar şi cheltuirea a 6 milioane de lei pentru efectuarea tratamentului bituminos pe traseul Rezina-Orhei-Călăraşi .
Reparaţia traseului Călăraşi-Orhei-Rezina a început în anul 2007. Deşi autorităţile au oferit diferite termene în care promiteau finalizarea lucrărilor, reparaţia traseului continuă până în prezent. Începând cu anul 2007 pentru lucrările de reparaţie au fost alocate sute de milioane de lei.
Anterior s-a relatat că procedura de selectare a firmelor care urmau să repare acest traseu s-a făcut cu abateri de la legislaţie, unele dintre ele neavând măcar experienţă în acest domeniu.
La începutul anului CNA anunţa într-un comunicat că vice-ministrul Transporturilor, Boris Gherasim, a fost citat pentru a fi recunoscut şi audiat în calitate de bănuit în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu săvârşit de către o persoană cu funcţie de demnitate publică. Boris Gherasim a respins toate acuzaţiile care i se aduc.
La începutul lunii iunie ministrul de interne  Dorin Recean şi vice-ministrul Veaceslav Ceban s-au răsturnat cu maşina pe acest traseu după ce anvelopa autoturismului a explodat din cauza drumului deteriorat.
Cazul a ajuns subiect de polemici în Parlament între deputatul PLDM, Petru Ştirbate şi deputatul PL, Mihai Ghimpu. Petru Ştirbate a declarat că ar trebui creată o comisie care să investigheze modul în care au fost cheltuiţi banii şi efectuate lucrările de reparaţie pe acest traseu. Ştirbate a acuzat că banii au fost spălaţi de fostul ministru al Transporturilor, Anatol Şalaru.
De partea cealaltă, liderul PL Mihai Ghimpu a replicat că reparaţia traseului Orhei-Rezina se face de naşul fostului premier Vlad Filat. Dar şi Ghimpu s-a pronunţat în favoarea creării unei comisii de investigare a cheltuielilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/din-nou-milioane-pentru-drumul-calarasi-orhei-rezina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19