Categories: PoliticRegiuneȘtiri

Din culmi în culmi// Ilan Șor şi Reghina Apostolova au ales Parlamentul. Pe cine lasă în loc la Primăria Orhei

Ilan Șor a renunţat la fotoliul de primar, Reghina Apostolova – la cel de viceprimar, iar consilierii municipali le-au acceptat demisiie. Cei doi au ales să plece în Parlament, dat fiind că perioada în care legea le-a permis să conducă concomitent municipalitatea practic a expirat – funcţiile de deputat şi edili locali fiind incompatibile.

Chestiunea privind demisia viceprimarei Reghina Apostolova a fost inclusă din timp pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului municipal Orhei, convocată ieri la ora 17:00. Despre demisia lui Ilan Șor s-a aflat cu aproimativ o jum[tate de oră înainte de şedinţa în plen, când secretara Consiliului, Ala Buracovschi, le-a spus consilierilor din comisiile juridică şi socială că are un proiect de decizie “proaspat tipărit”.
Mesajele de adio ale lui Șor şi Apostolova s-au încheiat cu aplauze din partea sustinătorilor, cu înmânarea unui buchet imens de trandafiri şi cu promisiuni de nedespărțire de Orhei, în pofida aflării la Chişinău.

Ilan Șor a anunţat că în locul său o lasă pe viceprimara Diana Memeț, iar în locul viceprimarei Reghina Apostolova a propus-o pe jurista Cristina Cojocari, care a şi fost votată în această funcţie de majoritatea consilierilor municipali.

Ilan Șor, care este condamnat în prima instanță la 7 ani şi şase luni de închisoare, fiind peronajul central al raportului Kroll privind devalizarea sistemului bancar din Moldova, şi-a obtnut mandatul de deputat, după ce a candidat pe circumscripţia uninominală Orhei. Reghina Apostolova – o altă figurantă în raportul Kroll, a acces în Parlament pe lista partidului condus de Șor.
Timp de aproape 4 ani, cei doi au condus Orheiul, ca urmare a alegerilor din iunie 2015, care au fost câştigate de Ilan Șor – la acea vreme, candidat al Partidului Ravnopravie. Pentru a putea participa la precedentul scrutin local, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciulu, unde se afla din cauza altui dosar penal deschis pe numele său în legătură cu frauda bancară.

RadioOrhei

Recent Posts

Republica Moldova a coborât trei poziții în clasamentul Reporteri fără frontiere față de anul trecut

Republica Moldova a coborât trei poziții în clasamentul Reporteri fără frontiere față de anul trecut, și…

2 zile ago

Stranietăți – categoria de știri la care a plasat un site din Azerbaidjan reacția Maiei Sandu la protestele din Georgia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a comentat într-o postare pe rețeaua de socializare X (…

2 zile ago

Primăria Orhei nu oferă raportul de monitorizare a achizițiilor pentru anul trecut

La o lună și jumătate de când a fost adresată o solicitare, Primăria Orhei așa…

2 zile ago

Scade prețul gazelor naturale. ANRE a aprobat un nou tarif

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat un nou tarif pentru gazele naturale…

3 zile ago

Judecătoria Orhei a anulat decizia prin care o localitate din raion a aprobat sponsorizarea cu cetățeanul ruso-israelian Igal Shved

Decizia prin care consiliul sătesc Mîrzești din raionul Orhei a aprobat condițiile de sponsorizare a…

3 zile ago

Comunicat DSE Orhei: recomandări pentru lăcașele de cult în preajma Paștelui

Suntem în săptămâna patimilor, e săptămâna în care creștinii se pregătesc de sărbătorile pascale. Și…

5 zile ago