Select your Top Menu from wp menus

Din ce localităţi, în afară de Orhei, are SUSŢINERE  Ilan Shor

Protestul de susţinere a lui Ilan Shor, care a avut loc ieri, la JuDecĂtoria Buiucani, a fost vizbil mai numeros decât  precedentele.

Portalul Newsmaker.md scrie că unul din organizatorii protestului, şeful executiv al mişcării ‘Ravnopravie’, Valeri Klimenko, a declarat că, pentru a cere eliberarea lui Shor din arest, la Chişinău au venit nu doar oameni din Orhei, ci şi din Taraclia, Găgăuzia, Străşni, Ungheni şi Lipcani.

Şedinţa preliminară în dosarul lui Ilan Shor, care este acuzat de sustragerea din Banca de Economii a peste 5 miliarde de lei, s-a desfăşurat în regim închis şi a durat mai puţin de o jumătate de oră. Avocatul Denis Ulanov a spus doar că s-au examinat chestiuni de procedura, iar  starea clientului său a caracterizat-o ca fiind „sigură”.

Newsmaker mai relevă că în faţa mulţimii de afară  se aflau cel mult 10 poliţişti, în timp ce lângă sala unde avea loc şedinţa de judecată nu era niciun un poliţist, la uşă aflându-se doar numeroşii bodyguarzi ai lui Shor.

Amintim că primarul Orheiului a fost arestat spre sfârşitul lunii iunie şi plasat în izolatorul CNA. La începutul lunii august, avocaţii lui Shor au obţinut ca el să fie transferat la domiciliu, pe motiv că arestatul colaborează cu ancheta şi are probleme de sănătate.

La sfârşitul lunii august, procurorii l-a deferit pe Shor justiţiei şi cer ca acesta să facă 15 ani de închisoare pentru infracţiunea de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deoabit de mari.

Ilan Shor are calitatea de bănuit încă  într-un dosar legat de fraudarea sistemului bancar şi calitatea de martor în dosarul de mituire şi trafic de influenţă a lui Vlad Filat.