Select your Top Menu from wp menus

Motivele pentru care porţiuni ale traseului Chişinău-Soroca ce trec şi prin raionul Orhei nu au fost reparate la timp.VIDEO

Din cauza că s-au importat materiale de construcţie din România şi Ucraina mai multe porţiuni de drum ale traseului Chişinău-Soroca, care trec şi prin raionul Orhei nu au fost reparate la timp.

Aceasta a fost una din explicaţiile oferite în cadrul conferinţei de presă organizată de Administrația de Stat a Drumurilor privind executarea lucrărilor de reabilitarea a drumului național M2 Chișinău-Soroca km 26-71, de către compania de construcții Toto Costruzioni Generali în asociere cu Taddei Spa.

Reprezentanţii antreprenorului au declarat că deoarece în Republica Moldova nu există utilaj necesar pentru producerea materialelor de construcţie ce se folosesc la stratul de protecţie a treseului aflat în reparaţie a fost nevoie de importul lor de peste hotare. Aceasta este şi cauza pentru întârzierea lucrărilor de reparaţie ale traseului, dar şi a faptului că pe unele tronsoane deja a început să se deterioreze stratul de asfalt.

Potrivit celor declarate, în 7 luni s-a reuşit reparaţia la 91% a unui tronson între kilometrii 54-71 şi reparaţia în proporţie de 60% a porţiunii între kilometrii 26-54 a traseului.

Vice-ministrul transporturilor, Boris Gherasim a declarat că cele 2 contracte de efectuare a lucrărilor pe porţiunile menţionate au expirat la 1 noiembrie şi respectiv 15 decembrie. Antreprenorul este penalizat pentri fiecare zi de întarziere, si are la dispoziţie 200 de zile pentru a finalize lucrările respective, termen care a început să curgă din datele menţionate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/din-cauza-ca-s-au-importat-materiale-de-constructie-din-romania-si-ucraina-mai-multe-portiuni-de-drum-ale-traseului-chisinau-soroca-care-trec-si-prin-raionul-orhei-nu-au-fost-reparate-la-timp/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19