Select your Top Menu from wp menus

Din 2018, magazinele familiei lui Ilan Șor, vor rămâne fără facilități fiscale

Din 2018 magazinele duty-free, controlate de compania afiliată lui Ilan Shor, își vor pierde facilitățile fiscale.

Potrivit proiectului politicii fiscale și vamale pentru anul 2018, de la 1 iulie 2018, dar până la expirarea licenței care este valabilă la data intrării în vigoare a legii, vor fi anulate facilitățile fiscale și vamale pentru magazinele ce activează în regim duty-free aflate pe teritoriul țării sau la intrarea în țară (Aeroport, Leușeni, Criva, Chișinău). Aceste magazine având posibilitatea să activeze în regim general cu achitarea tuturor drepturilor de import. Licența Dufremol expiră pe 19 iunie 2019.

Magazinele din punctele sus-menționate sunt gestionate de compania Dufremol, care este condusă de familia primarului de Orhei, Ilan Shor. Dufremol-ul a fost unul din principalii donatori în campania electorală din 2015, când Shor a ajuns primar de Orhei. Acum doi ani, această companie a donat cca 1,5 miloane de lei pentru campania electorala a MSPR ‘Ravnopravie’, iar angajații companiei au făcut donații de zeci de mii de lei.

În campania pentru alegerile prezidențiale din toamna anului trecut compania Dufremol a donat 2,8 milioane de lei pentru candidata partidului Ravnopravie/Șor, Inna Popenco.
De menționat că tot de la Dufremol în 2015, a venit prima conducătoare a Asociației Obștești ”Pentru Orhei” , Maria Albot. Asociație despre care primarul de Orhei, declara acum doi ani că va fi finanţator al realizării promisiunilor sale din campania electorala.