Select your Top Menu from wp menus

Diguri avariate, drum inundat şi 14 km de drumuri deteriorate la Orhei

Digurile din  două localităţi ale raionului Orhei au fost avariate în urma ploii torenţiale de miercuri, 18 septembrie.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei remis Radio Orhei, precipitaţiile abundente în satele Tabăra şi Vatici au supraumplut două bazine acvatice. În consecinţă,  digurile de protectie au cedat.  Drept urmare a fost inundat drumul central din satul Vatici în regiunea podului peste râuleţul Vatici.
Opt angajaţi ai DSE Orhei au intevenit pentru a înlătura pericolul care plana asupra celor două localităţi. Salvatorii au efectuat manual lucrări de lărgire a evacuatoarelor de urgenţă pentru descărcarea bazinelor acvatice. Totodată,  a fost organizat un post de monitorizare a situaţiei pe timp de noapte.
În amiaza zilei de joi, 19 septembrie, în lucrări a fost antrenat un excavator care a săpat un canal de scurgere la iazul din satul Tabăra pentru evacuarea competă a apei. Astfel,  a fost evitată spargerea digului acestui bazin acvatic. În cele două localităţi,dar   şi în satul Puţintei au fost deteriorate drumurile locale pe o lungime totală de peste 14 km.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/diguri-avariate-drum-inundat-si-14-km-de-drum-deteriorate-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19